martes, 29 de noviembre de 2011

La Creu Roja celebra el Dia del Voluntariat


Més de 200 voluntaris de la Creu Roja han celebrat aquest cap de setmana el Dia del Voluntariat a Vinaròs sota el lema "Fes-te voluntari, fes-te voluntària! Marca la diferència". Compartir experiències i reconèixer i promocionar el compromís amb les persones vulnerables van ser les activitats clau de la jornada, i es va celebrar el dia com un homenatge a aquells voluntaris que inverteixen el seu temps ajudant als altres.

Pel fet de ser l'Any Europeu del Voluntariat, durant la jornada es van premiar amb distincions 31 voluntaris que porten més de 15 anys a l'Institució. A més, es va dur a terme una exposició sobre l'ajuda dels voluntaris a Haití, encara molt afectat pel terratrèmol, una xerrada sobre la violència de gènere i la lectura de dues històries per la pau. Com a punt i final del Dia del Voluntariat, tots els voluntaris que presenciaven la jornada van poder gaudir d'una paella.

Aquest voluntariat tria principalment programes d'intervenció social, emergències i Creu Roja Juventut. El seu objectiu és resoldre problemes i donar resposta a les necessitats pròpies de cada zona. A la província de Castelló, la Creu Roja compta amb 4,143 voluntaris, dels quals 690 pertanyen a Creu Roja Juventut, distribuïts en 19 assamblees. Entre ells s'acostuma a trobar persones entres 25 i 40 anys, de les quals un 51'39% són dones i un 48'61% són homes, aproximadament. Un 35'88% són estudiants de professió, i en canvi tot un 47'22% presenten estudis secundaris.




No hay comentarios:

Publicar un comentario