martes, 22 de noviembre de 2011

Els estudiants reclamen un ensenyament de qualitat

Manifestants al passeig marítim de Vinaròs.   Fotografía: Myriam Santos

El moviment programat per al 17-N en protesta de la privatització de les universitats també es va fer notar a la nostra ciutat, on un grup d'inconformistes -generalment estudiants d'ESO i batxillerat-, va manifestar-se pels carrers i davant la porta de l'ajuntament. El seu objectiu fou, a més de la defensa de l'universitat pública, la reivindicació de l'ensenyament en català, popular, antipatriarca i gratuït. Amb aquesta finalitat, mostraren lemes com "No a la mercantilització de l'educació", "Crida i lluita!" o "Stop a la privatització de les universitats".

Aquest moviment va sorgir degut a normatives com la LOU, la LOGSE/LOE, l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i l'actual Estratègia Universitat 2015 (EU2015). Aquestos s'encarreguen de desregular les universitats i els centres d'estudi i encaminar l'educació cap a un control cada cop major de les empreses i els interessos econòmics privats.

Per a obtenir més detalls del transcurs de la manifestació, entrevistem la Daira Mateu, alumna de batxiller a Vinaròs. Segons ens explica, la manifestació inclogué en el seu recorregut diversos carrers importants de la ciutat, així com el "Dijous", el transitat mercat que un dia a la setmana s'estableix prop del riu Cèrvol. A més, relata com els inconformistes entraren a l'ajuntament i exigiren parlar amb l'alcalde Juan Bautista Juan, però un individu de la guàrdia civil els frenà dient que no hi era i que havien de sortir de l'edifici.

A la UJI, la Universitat Jaume I de Castelló,  l'EU2015 ja es troba en funcionament, cobrant un 75% més als crèdits per repetir una assignatura i un 125% més si aquesta és cursada per tercer cop. També diversos sindicats d'aquesta universitat s'uniren al 17-N en protesta de les retallades.



Saber més

http://madrid.tomalaplaza.net/2011/11/08/17n-manifestacion-estatal-por-los-servicios-publicos/







No hay comentarios:

Publicar un comentario