viernes, 14 de octubre de 2011

El magatzem de gas més gran d'Espanya

Construcció del gasoducte. Fotografia V. Arrufat


El "Projecte Castor" consisteix en la construcció d'un gran magatzem de gas sota el mar Mediterrani, aprofitant unes formacions geològiques a uns 20 km de la costa de Vinaròs, a 1750 metres de profunditat. Es preveu una despesa d'aproximadament 1.300 milions d'euros i que esdevingui la planta de gas més gran de l'estat espanyol i una de les de més capacitat d'emmagatzematge d'Europa.

La construcció d'aquesta plataforma -tant terrestre com aquàtica, connectades pel gasoducte- va començar el 2010 i les previsions afirmen que estarà finalitzada per l'estiu de 2012. Els accionistes principals són el Grup ACS (Activitats de Construcció i Serveis) i CLP (Castor Limited Partnership), als quals s'afegirà Enagás més endavant. Escal UGS és l'empresa espanyola encarregada de desenvolupar el projecte.

El 10 de novembre està previst que arribi la grua més gran del món, la Heerema, que salparà desde Rotterdam. També es preveu l'arribada d'altres estructures com el top side de la plataforma de processos, una estructura de 9.000 tones provinent de Texas. D'aquesta manera els terminis es compleixen, de moment, amb rigor.

Multitud de veus han sorgit en protesta del projecte. Destaca com a protestant la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, així com gran quantitat d'habitants de les localitats properes a les instal·lacions. L'argument més destacat és l'amenaça que suposa un projecte d'aquesta magnitud tan proper a la costa, tant pels pobles veïns com per la reserva natural del Delta de l'Ebre.


Saber més...
Pàgina d'Alcanar en contra del projecte: http://www.alcanar.net/portada.htm








No hay comentarios:

Publicar un comentario